Night Terror

Det blide tryk

Men hvad er "night terror" egentlig?


Night terror eller natte angst er en søvnforstyrrelse hos børn (Det ses især hos drenge i alderen 6 mdr. - 12 år), hvor barnet vågner op i en angst tilstand - ofte er barnet ikke helt vågent, og er svær at få kontakt til. Night terror udløses ofte af høj feber.


Barnet har som oftest vidt åbne øjne, det skriger, fægter med arme og ben og virker forvirret og panisk. Barnet husker ikke episoden om morgenen. Derudover er symptomerne ofte: koldsved, skrig, høj puls, frygt og ingen erindring om oplevelsen.


Hvad kan forældrene gøre i situationen? vær hos barnet, men dette på ikke vækkes - bevar roen indtil barnet selv vågner eller falder til ro

.
    For ikke så lang tid siden stødte jeg på begrebet "Night terror", da en mor til en dreng på 10 år ringede og spurgte, om jeg kunne hjælpe. Hun havde læst, at KST var godt og kunne afhjælpe.


    Hun fortalte om sin søns forfærdelige anfald om natten, og hvordan det påvirkede hele familien, og at han at han var begyndt at blive bange for at skulle falde i søvn.


    Jeg havde ikke arbejdet med problematikken før, men vi aftalte at give det et forsøg og heldigvis for det. Han fik en behandling og et par uger efter skrev hun til mig - det er væk, der har intet været siden han fik KST.