Massage heste (Gua Sha)
Gua Sha massage i Måløv - blid massage der går i dybden. Bindevævsmassage

Gua Sha massage til heste

 

Gua Sha massage er ikke kun fantastisk til mennesker, men også til heste. Gua sha massage kommer fra Kina og har været brugt af kineserne i mange tusind år. Gua Sha massage er hestemassage med brug af forskellige værktøjer, så der kan arbejdes i alle større eller mindre områder af hesten.


Gua betyder ”at skrabe” og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. På hestene kan vi ikke se den røde farve på huden, fordi at hestenes hud er godt beskyttet af pels. Der sker dog en markant øget blodgennemstrømning til vævet selvom hesten har masser af pels. Trykket tilpasses den enkelte hest, så denne får det optimale resultat og ikke mindst den optimale nydelse.


Gua sha er en rar, behagelig og effektiv behandling der giver øjeblikkelig effekt. Behandlingen virker ved at nedbryde arvæv og frigøre restriktioner i bindevævet - bindevæv findes overalt i hestens krop. Når hesten har restriktioner i sit væv, og der ikke er fri bevægelighed, så kan det medføre smerter og/eller nedsat bevægelse.


Restriktioner i bindevævet svarer lidt til, at at du har en skjorte/T-shirt på er dit ”bindevæv”. Bind så en knude på den og se, hvor meget af din skjorte/T-shirt der bliver påvirket….det er stort set den hele. På samme måde påvirker det hele kroppen, hvis du har ”låsninger” i dit bindevæv. Restriktionerne kan opstå på grund af feks. arvæv, stød/slag  udstyr, trykninger mv.


Mange ryttere oplever, at deres hest har muskelspændinger i en eller anden grad. Muskesplændinger opstår altid på baggrund af noget andet, medmindre at der er en direkte skade i musklen, ellers opstår smerterne/spændingern altid på baggrund af noget andet.


Teknikkerne i Gua Sha er gode til mange problemstillinger, men er også fantastisk til ren velvære. Kineserne bruger ikke kun gua sha til smertebehandling, men også til at afbalancere mentale tilstande/ubalancer. Faktisk bruger de også Gua Sha til at vedligeholde deres generelle sundhed.


Udover at der arbejde i forhold til bindevæv og muskulatur, så arbejdes der også med tanke på akupunkturpunkter og meridianbaner (kinesisk medicin), hvilket betyder at der også kan skabes positiv forandring i forhold til andre lidelser


Hvor længe tager en behandling:

ofte behandles der 1-3 minutter på et givent område- en hel behandling tager omkring 45-60 minutter


INTRO TILBUD 550 kr.

+ evt. kørsel (tilbuddet gælder ikke behandling kombineret med KST)

Værktøj

Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten som selvfølgelig renses efter hver behandling, så hygiejnen er i orden.


Behandling til kroppen:

Man skraber med forskellige Gua Sha sten i bestemte retninger. Det kan være ud fra akupunkturpunkter, meridianbaner eller lymfebaner. Således påvirkes kroppens blodcirkulation, lymfesystem og immunforsvar. Derudover har en behandling også en udrensende effekt.


Behandling til ansigtet:

Gua Sha til ansigtet er en meget populær ansigtsbehandlingsteknik i Asien, og efterhånden også i store dele af den vestlige verden. Jeg tilbyder IKKE ansigtsbehandling med det formål at yde skønhedsbehandling, men kun som en del af en problemstilling som feks. hovedpine, nakkesmerter mv.


Vi arbejder ikke hvis hesten:

  • har svamp
  • Har sår
  • Er syg
  • Har skadet eller betændt hud
  • Hævede lymfekirtler
  • Er under dylægeudredning


Gua Sha og anden behandling

Behandlingen kan med fordel kombineres med Kranio Sakral Terapi