Rewind FAQ

Rewind Technique FAQ

Kan man bruge Rewind til børn


Det kan man sagtens og endda med stor succes. Børn har ofte en fantstisk evne til at forestille sig billeder. Jeg vil dog til tider bruge nogle lidt andre ord og vendinger, end når jeg arbejder med voksne.


Hvorfor bruges Rewind til fobier og PTSD


En fobi betegner en sygelig frygt eller afsky for noget, og en fobi kan optræde i forskellige afskygninger og sværhedsgrader, og dermed være meget ødelæggende for den klient, som lider af fobien. Fobier er en overreaktion på en given "ting" og kan feks. være opstået ved oplevelse eller være tillært fra andre. Et eksempel kan være at et barn ser sin far eller mor skrige ved synet af en edderkop, så lærer barnet denne reaktion. Når teknikken er velegnet til såvel fobier som PTSD, så er det fordi at man kan opleve PTSD som en fobi overfor et minde - en erindring. Alt hvad der minder om dette minde, vil udløse panik reaktion.


Så vi bruger Rewind Technique til at behandle både PTSD og Fobier, fordi begge problemstillinger ligger i samme kategori af kroppens og sindets opfattelses mønster, og at de involverer skræmmende erindringer og forventninger hos de der lider af dem.
Har jeg PTSD


Posttraumatisk stress  (PTSD) er en mental sundhedstilstand, der udløses af en skræmmende eller uhyggelig begivenhed - enten noget klienten selv oplever eller noget klienten er vidne tilt. Symptomer kan omfatte flashbacks, mareridt og alvorlig angst, samt ukontrollable tanker om oplevelsen.


De fleste mennesker, der går gennem/oplever traumatiske hændelser, har kun midlertidige problemer og tanker relateret til denne, og med tiden kommer alt igen tilbage til normalen. Hvis symptomerne bliver værre, varer i måneder eller endog år, og forstyrrer din daglige funktion, kan du have PTSD.
Kan alle have glæde af Rewind Technique´en


Resultater og erfaringer viser, at der er ca. 5 % der ikke vil have glæde af Rewind. Dog vil denne målgruppe med fordel kunne drage nytte af de afslappende teknikker og øvelser der indgår i Rewind
Er teknikken sikker


Rewind Technique er MEGET sikker - ved at arbejde på denne måde bliver klienten ikke konfronteret med den traumatiske oplevelse. Dette forhindrer unødig stress hos klienten
Kan det være for sent at arbejde med en traumatisk oplevelse


Det er aldrig for sent at blive behandlet med Rewind Technique, og resultaterne er ikke anderledes.
Har du et spørgsmål til arbejdet med Rewind, så send det endelig til info@careNcure.dk.


    Rewind Technique en meget effektivt i forhold til at arbejde med angst, fobier og traumer. Rewind technique er fantastisk uanset graden af symptomer og reaktioner - Rewind Technique fungerer hurtigt og effektivt, og klienten oplever ofte en forbedring allerede inden for en enkelt session.